58 z 100 podpisów

Sejm Rzeczypospolitej Polskiej

Petycja zainicjowana przez Jacka Wesołowskiego

26 marca 2019 r. Parlament Europejski poparł zniesienie zmiany czasu w Unii Europejskiej. Apelujemy do Sejmu RP o możliwie najsprawniejsze wdrożenie tej zmiany w Polsce. Chcemy też, by Polska na stałe przyjęła czas letni.

Tak będzie po prostu zdrowiej. W dzisiejszych czasach większość z nas zostaje w pracy do późna, późno się kładzie, a jeśli może sobie na to pozwolić, to również później wstaje. W czasie zimowym oznacza to, że godziny słoneczne spędzamy albo w łóżku, albo w pracy, a odpoczywamy wtedy, gdy jest ciemno.

Przejście na stały czas letni to podróże do pracy o wschodzie słońca i wychodzenie z pracy lub szkoły, gdy jeszcze jest jasno. Poprawimy nie tylko nasze samopoczucie i bezpieczeństwo, ale także zdrowie, bo brak dostępu do światła słonecznego jest częstym źródłem zimowych zaburzeń nastroju i niedoborów witaminy D.

grafika:Designed by Jcomp

Dorzucisz się?

Czasem trudno sobie wyobrazić, jak wiele może zmienić jedna osoba. Ale kiedy wiele osób działa razem, wspólnie możemy budować lepszą Europę.

Dzięki platformie YouMove każda osoba może wziąć sprawy w swoje ręce i walczyć o to, żeby najbliższa okolica, jak i cała Europa była lepszym miejscem dla nas wszystkich. Jednak żeby móc rozwijać YouMove, będziemy potrzebować także Twojego wsparcia.

Dorzucisz się, żebyśmy mogli prowadzić zwycięskie kampanie razem z naszą społecznością?

Jak się dorzucić w inny sposób?

Możesz zrobić przelew na nasze konto:

Berlin, Niemcy

Dorzuć się używając
Przejrzyste i odpowiedzialne korzystanie z darowizn jest dla nas bardzo ważne – więcej informacji o tym jak wydajemy pieniądze znajduje się na tej stronie.

Dziękujemy za Twój podpis!

Czy znasz kogoś, kogo mogłaby poruszyć ta sprawa? Napisz do niego lub do niej e-mail i poproś o podpisanie petycji.