1.625 of 2.000 signatures

Kiknek szól a petíció? Európai Parlament, Európai Tanács, Európai Bizottság

A petíciót indította az Európai Fogyatékosságügyi Fórum (EDF)

Mit a célja a petíciónak?

Az Európai Bizottság 2022. március 8-án irányelv-javaslatot terjesztett az Európai Parlament és az Európai Tanács elé a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak elleni küzdelemről.

Követeljük, hogy az irányelv tiltsa meg a kényszersterilizációt, és támogassa az annak megszüntetését célzó intézkedéseket az EU valamennyi tagállamában.

Miért fontos ez?

El tudja képzelni, hogy egy nap arra ébred, hogy a beleegyezése nélkül sterilizálják? Vagy megpróbál gyermeket vállalni, és ráébred, hogy tinédzserként sterilizálták, anélkül, hogy tudott volna róla? Ez sokakkal megtörténik Európa-szerte.

Európában több mint 100 millió fogyatékossággal élő személy él. Őket, különösen a fogyatékossággal élő nőket és lányokat, akaratuk ellenére továbbra is rendszeresen sterilizálják az EU-ban.

Az ENSZ fogyatékossággal élő személyek jogaival foglalkozó bizottsága (CRPD) aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy több uniós tagállam még mindig engedélyezi a kényszersterilizációt. A bizottság megnevezte Horvátországot, Csehországot, Németországot, Franciaországot, Litvániát és Szlovákiát. Sajnos hiányoznak kutatások és adatok arról, hogy hány ország engedélyezi még mindig az ilyen káros gyakorlatokat, és hogy ezek hány nőt és lányt érintenek. Sajnos az ilyen káros és szörnyű gyakorlatok még mindig rendszerszintűek, és csendben és büntetlenül történnek az EU valamennyi tagállamában. Biztosítanunk kell, hogy a fogyatékossággal élő személyek egészséges és méltóságteljes életet élhessenek, amely mentes az erőszaktól és a kárukra történt visszaélésektől.

Kérjük, írja alá petíciónkat, és terjessze a hírt a környezetében! #NothingAboutUsWithoutUs #EndForcedSterilisation (Legyen vége a kényszerszterilizációnak!)

További információk:  https://www.edf-feph.org/women-policy/

Next step - spread the word

You're signing this as Not you? Click here