1.625 din 2.000 de semnături

Cui ne adresăm Parlamentul European, Consiliul, Comisia Europeană

Petiție condusă de Forumul european al persoanelor cu dizabilitați (FED)

Ce dorim să obținem obiectivul petiției

La 8 martie 2022, Comisia Europeană a prezentat Parlamentului European și Consiliului o propunere de directivă privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

Solicităm ca directiva să interzică sterilizarea forțată și să sprijine măsurile de eliminare a acestui abuz în toate statele membre ale UE.

De ce este important?

Vă puteți imagina să vă treziți într-o zi și să fiți sterilizați fără consimțământul dvs.? Sau să încerci să ai copii și să afli că ai fost sterilizat ca adolescent fără să știi asta? Acest lucru se întâmplă acum în Europa.

Peste 100 de milioane de persoane cu dizabilități trăiesc în Europa. Acestea, în special femeile și fetele cu dizabilități, continuă să fie sterilizate împotriva voinței lor în UE.

Comitetul Organizației Națiunilor Unite pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că mai multe state membre ale UE încă autorizează sterilizarea forțată, numind Croația, Cehia, Germania, Franța, Lituania și Slovacia. Cu toate acestea, există o lipsă de cercetare și de date cu privire la numărul de țări care autorizează astfel de practici dăunătoare, și câte femei și fete sunt afectate. Astfel de practici dăunătoare și teribile pot avea loc în continuare, în tăcere și impunitate, în toate statele membre ale UE. Trebuie să ne asigurăm că persoanele cu dizabilități se pot bucura de o viață sănătoasă, demnă, fără violență și abuz.

Vă rugăm să semnați petiția noastră și să informația mai departe în rețeaua dvs. #NothingAboutUsWithoutUs #EndForcedSterilisation

Aflați mai multe informații:  https://www.edf-feph.org/women-policy/

Următorul pas: dă de veste