34.017 din 50.000 de semnături

Șefii de guvern din Uniunea Europeană Comisiile electorale din statele membre ale UE

This petition is run by European Disability Forum

Petition text

Milioane de europeni cu dizabilități sunt privați de dreptul de a vota și de a participa la alegeri. Vrem să aibă aceste drepturi până în mai 2019. Solicităm guvernelor și comisiilor electorale ale statelor membre ale UE să se asigure că 80 de milioane de europeni pot vota!

Why is this important?

În mai, alegătorii din Europa vor putea alege următorul Parlament European. Toți? Persoanele cu dizabilități sunt încă lăsate în urmă. Lui Thibault nu i se va acorda dreptul la vot, deoarece se consideră că el nu este în măsură să înțeleagă politica. Mindaugas nu va putea intra în secția de votare, pentru că aceasta nu este accesibilă scaunului rulant. Olga nu va putea vota, deoarece informațiile și procesul electoral sunt prea complicate. Loredana nu poate citi candidații pe aparatul electronic de vot, așa că nu va ști niciodată dacă a votat candidatul ales. Milioane de europeni nu vor putea vota în luna mai din cauza alegerilor inaccesibile. Acest lucru e greșit. Toată lumea trebuie să-și exprime opiniile. Există soluții ușoare pentru a rezolva această problemă. Utilizați-le. Soluții pentru implementarea imediată: - Problemele cheie ale persoanelor cu handicap (Manifestul de alegeri): http://www.edf-feph.org/edf-manifesto-european-elections-2019 - Linii directoare pentru campanii electorale accesibile: http://www.edf-feph.org/how-make-your-political-campaign-accessible

Următorul pas: dă de veste