12.129 of 25.000 signatures

Az újonnan megválasztott EU intézmények képviselői (Európai Parlament, Bizottság, Tanács)

A petíciót az Snapshots From the Borders működteti

A petíció szövege

Tegyük október 3-át az emlékezés és üdvözlés európai napjává! Szeretnénk, hogy a migrációs politika emberséges és szolidáris legyen, és mozdítsa elő a felelősség megosztását egész Európában.

Október 3. szimbolikus dátum, mely arra a napra emlékeztet minket, amikor 2013-ban 368 ember, köztük gyerekek, nők és férfiak vesztették életüket a Lampedusa partjainál lévő hajó szerencsétlenségben.

Miért fontos ez?

Ha számodra is fontos érték az emberségesség és a szolidaritás embertársaink felé, akkor csatlakozz és támogasd aláírásoddal üzenetünket az európai uniós intézmények részére.

Osszuk meg a felelősséget!
A petíciót kezdeményező európai határmenti régiókkal közösen felszólítunk minden nemzeti és uniós politikai döntéshozót, hogy kötelezettségeiket egy koherens migrációs politika mentén teljesítsék! A bevándorlókat, menekülteket fogadó helyi közösségek szükségleteit és feltételeit európai szinten kell támogatni, oly módon, mely szolidáris minden emberrel, a helyi polgárokkal és migránsokkal egyaránt.

Maradj ember!
A háborúból és üldözésből menekülő embereknek gyakran nincsenek megfelelő és legális alternatívái, hogy biztonságosan eljussanak Európába. Csak akkor nem kényszerülnek akár életük kockáztatása árán ember kereskedőkhöz fordulni, ha megoldásokat mutatunk számukra. A migráció által közvetlenül érintett határvidékekről érkező üzenetek és megoldási javaslatok segítségével egy tisztességesebb világot szeretnénk mutatni!

Légy része a szolidaritási mozgalomnak!
Csatlakozz hozzánk, írd alá a petíciót, és üzenjünk közösen a határvidék történetein és hangjain keresztül az EU központjának.

Tegyük október 3-át az emlékezés és befogadás európai napjává!
Október 3-a 2016 óta Olaszországban törvényesen is az emlékezés és üdvözlés napja, melyet minden évben a bevándorlás áldozatainak emlékére és a szolidaritás előmozdításáért ünneplünk meg. Vezessük be ezt a jeles napot egész Európában!

2013. október 3-tól napjainkig 17 900 migráns és menekült vesztette életét vagy tűnt el a Földközi-tengeren. A halálesetek többsége 2016-ban történt, ekkor vesztette életét 5 096 ember, aki kétségbeesetten próbált eljutni Európába. 2018-ban minden 18. ember életét vesztette, aki Európa felé megkísérelt átjutni a Földközi tengeren: elfogadhatatlan ez a sok halálos áldozat, a kétségbeejtő statisztikák!

Október 3. legyen egy olyan nap, amikor ezekre az emberi életekre emlékezünk, egy nap, amikor a hibás politikai döntések és a személyes és európai értékeink konfrontálódnak egymással. Egy nap, melyen a múltra emlékezünk, a jelenben cselekszünk és egy olyan jövőt alkotunk, mely a szolidaritás és az emberi élet tiszteletének európai jövője.

***

A “Tegyük október 3-át az emlékezés és üdvözlés európai napjává! ” a NO MORE BRICKS IN THE WALL! kampány része, mely a Snapshots from the Borders projekt keretében valósul meg. A projekt a migráció által érintett határmenti régiók, szigetek városait, önkormányzatait kapcsolja össze.


Next step - spread the word

You're signing this as Not you? Click here