6.130 of 10.000 signatures

Az újonnan megválasztott EU intézmények képviselői (Európai Parlament, Bizottság, Tanács)

A petíciót az Snapshots From the Borders működteti

A petíció szövege

Tegyük október 3-át az emlékezés és üdvözlés európai napjává! Szeretnénk, hogy a migrációs politika emberséges és szolidáris legyen, és mozdítsa elő a felelősség megosztását egész Európában.

Október 3. szimbolikus dátum, mely arra a napra emlékeztet minket, amikor 2013-ban 368 ember, köztük gyerekek, nők és férfiak vesztették életüket a Lampedusa partjainál lévő hajó szerencsétlenségben.

Miért fontos ez?

Ha számodra is fontos érték az emberségesség és a szolidaritás embertársaink felé, akkor csatlakozz és támogasd aláírásoddal üzenetünket az európai uniós intézmények részére.

Osszuk meg a felelősséget!
A petíciót kezdeményező európai határmenti régiókkal közösen felszólítunk minden nemzeti és uniós politikai döntéshozót, hogy kötelezettségeiket egy koherens migrációs politika mentén teljesítsék! A bevándorlókat, menekülteket fogadó helyi közösségek szükségleteit és feltételeit európai szinten kell támogatni, oly módon, mely szolidáris minden emberrel, a helyi polgárokkal és migránsokkal egyaránt.

Maradj ember!
A háborúból és üldözésből menekülő embereknek gyakran nincsenek megfelelő és legális alternatívái, hogy biztonságosan eljussanak Európába. Csak akkor nem kényszerülnek akár életük kockáztatása árán ember kereskedőkhöz fordulni, ha megoldásokat mutatunk számukra. A migráció által közvetlenül érintett határvidékekről érkező üzenetek és megoldási javaslatok segítségével egy tisztességesebb világot szeretnénk mutatni!

Légy része a szolidaritási mozgalomnak!
Csatlakozz hozzánk, írd alá a petíciót, és üzenjünk közösen a határvidék történetein és hangjain keresztül az EU központjának.

Tegyük október 3-át az emlékezés és befogadás európai napjává!
Október 3-a 2016 óta Olaszországban törvényesen is az emlékezés és üdvözlés napja, melyet minden évben a bevándorlás áldozatainak emlékére és a szolidaritás előmozdításáért ünneplünk meg. Vezessük be ezt a jeles napot egész Európában!

2013. október 3-tól napjainkig 17 900 migráns és menekült vesztette életét vagy tűnt el a Földközi-tengeren. A halálesetek többsége 2016-ban történt, ekkor vesztette életét 5 096 ember, aki kétségbeesetten próbált eljutni Európába. 2018-ban minden 18. ember életét vesztette, aki Európa felé megkísérelt átjutni a Földközi tengeren: elfogadhatatlan ez a sok halálos áldozat, a kétségbeejtő statisztikák!

Október 3. legyen egy olyan nap, amikor ezekre az emberi életekre emlékezünk, egy nap, amikor a hibás politikai döntések és a személyes és európai értékeink konfrontálódnak egymással. Egy nap, melyen a múltra emlékezünk, a jelenben cselekszünk és egy olyan jövőt alkotunk, mely a szolidaritás és az emberi élet tiszteletének európai jövője.

***

A “Tegyük október 3-át az emlékezés és üdvözlés európai napjává! ” a NO MORE BRICKS IN THE WALL! kampány része, mely a Snapshots from the Borders projekt keretében valósul meg. A projekt a migráció által érintett határmenti régiók, szigetek városait, önkormányzatait kapcsolja össze.

Next step - spread the word

Thank you for signing the petition.

Share this petition with your friends and family.

You're signing this as Not you? Click here

Please can you chip in?

The WeMove community is here to stand up in defense of our shared values. To stay independent, we will never accept money from corporations or governments - but impactful campaigns need funding, so we need your help!

Can you donate just a few euros a month to help our community continue working for a better Europe?

Other ways of giving

You can transfer your donation to our bank account

Berlin, Germany

Donate with
We want to be transparent and accountable about how we spend your donations - for more information please see our Donation Policy.